_MG_0259

 

Välkommen till min lilla hörna här på internet som handlar om mig och mitt luftgevär!

Det är nämligen så att jag lever i stort sätt för att skjuta 10a efter 10a och träna tills att jag ser en positiv förändring! Jag föddes med en muskel- och ledsjukdom som kallas AMC och det är därför som jag skjuter i klassen SH2. Det är helt enkelt skytte för handikappade/funktionshindrade eller vad man vill kalla det, mig kvittar det.

Jag började skjuta luftgevär för ungefär tre år sedan, alltså runt 2012. Jag började som alla andra i botten, men nu börjar saker och ting ordna upp sig! Jag har jobbat mig upp till en Internationell nivå, jag tävlar då för Sverige utomlands då och då. Nästa stopp är i Dubai, januari 2016. Annars tävlar jag för Eskilstuna SKF.

Jag skjuter i två olika grenar, de kallas Stående och Liggande. Skillnaden mellan dem är inte större än att det beror på om jag har stöd för armbågarna eller inte. När jag skjuter liggande sitter jag i min rullstol som vanligt och lutar armbågarna mot ett bord. När jag skjuter stående sitter jag som vanligt i rullstolen, men armarna får inget stöd.

Eftersom att jag är svag i armarna får jag dessutom hjälp av ett fjäderstöd om lyfter en del av tyngden på geväret, men inget av balansen. Jag får jobba för att sikta och hålla kvar geväret där, men jag slipper nästan hela tyngden som är strax över 5 kg.