46IMG_0757

En helg i Malmö. Fyra tävlingar med en final. Ett guld och tre silver. 

Som varje år vid den här tiden på året var det i helgen dags för Malmö Open! Det har varit en fullspäckad helg med fyra matcher och en final. Dessutom lyckades jag dra med mig en förkylning ned, precis som jag gjorde förra året!

Fredagen började med att vi satte oss i bilen för att ta oss ned till Malmö! För 18.00 sköt jag min första match som var R4, stående. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den matchen, poängen hamnade på 620.5! Jag är väldigt nöjd över att jag inte stressade upp mig under provskotten när verkligen ingenting fungerade som de skulle. Jag löste det och sköt en kanon match med en grym avslutning! Avslutade med en perfekt 10a, 10.9.

Lördagens första tävling började runt lunchtid och jag skulle skjuta R5 som är liggande. Det var många faktorer som spelade in och gjorde att jag inte fick till det sista lilla som krävdes. Men det gjorde ingenting eftersom att tävlingen avgjordes efter helgens enda final!

Finalen var riktigt rolig att skjuta för en gångs skull! Jag började inte jättebra, men det lyckades jag ändra på och ta ledningen redan tidigt i finalen! Ofta när jag hör att jag leder en final börjar hjärtat slå lite fortare och jag har svårt att behålla min ledning, men den här gången lyckades jag kontrollera mig själv och skotten på ett helt annat sätt än vad jag tidigare gjort! Jag är väldigt nöjd med min prestation i finalen där jag för första gången vann! Äntligen kom jag ut ur finalen på topp! 

Direkt efter finalen var det dags för lördagens sista tävling. För andra gången sköt jag R4 som är stående. Jag var helt slut från en lång dag och förkylning och därför gick jag in i en vägg av trötthet efter cirka fem provskott. Sköt vidare i matchen, men det blev inte jättebra. Därför sköt jag cirka 7 poäng sämre än gårdagen.

Helgens sista tävling var även den R5/liggande, men denna gång avgjordes det efter grundomgången. Jag började väldigt bra och stabilt. Men yttre omständigheter gjorde att jag inte kunde hålla rytmen uppe och därför hade jag en serie som inte alls var bra. Poängen slutade på 625.8 vilket gav mig ett silver, 1.3 poäng från guldet…

Det var min helg i Malmö det! Det har varit en riktigt bra helg och jag ser framemot nästa år! Nu försöker jag bota min förkylning och sedan börjar träningen inför nästa tävling igen!